Dr. Mód Lászlóné

gyógyszertárvezető, Kabay Gyógyszertár, Szeged

1995

Egy biztos pont

Egy biztos pont
„Mindig szerencsém volt”- árulja el magáról dr. Mód Lászlóné, aki 1995-től vezeti a szegedi Kabay Gyógyszertárat. A Hungaropharma legnagyobb magánpatikai vevőjének a mai napig az a belső indíttatása, hogy minden egyes esetben megtalálja a megoldást, mellyel segíthet az az embereknek.

A privatizáció során került kapcsolatba a Hungaropharmával, s ez a kapcsolat azóta egy pillanatra sem szakadt meg. „A gyári készítményeken túl sokféle jó minőségű alapanyagra van szükségem, és a Hungaropharmában megtesznek mindent annak érdekében, hogy semmiből se legyen hiányom. A mi  patikánkra jellemző, hogy nálunk bőségesen vannak magisztrális készítmények - két asszisztensünk csak a laborban dolgozik. Az orvosok és a betegek is tudják, hogy amit csak lehet, elkészítünk, ezért is növekszik évről évre a maginforgalmunk.”

Dr. Mód Lászlóné szerint nagyon fontos a szakmai tudás, amit az egyetemen lehet megalapozni. Ezt a tudást és tapasztalatot adja tovább az államvizsgás gyógyszerészhallgatóknak is, akik között rendkívül népszerű a Kabay patika. A gyógyszerésznő számára külön örömet jelent, hogy  élsportoló fia, Mód Péter (válogatott vízilabdás, junior világbajnok volt – a szerk.) is ezt a hivatást választotta. „A lakosság bízik a gyógyszerészek szakmai tudásában. Ha ezt jól tudjuk képviselni, a betegek hálásak, mert találnak egy biztos pontot, ahol a megfelelő ellátás mellett még jó tanácsokat is kapnak” – mondja a 2016-ban az ország legjobb patikája címet elnyerő gyógyszertár vezetője. Pannika, így hívja Őt mindenki a megyében, de talán az egész országban is, nemcsak hangsúlyozza a mindennapi tanulás fontosságát, hanem túl a VII. X-en is folyamatosan képezi magát. Legújabban a fitoterápia és az aromaterápia érdekli. A megszerzett tudást a gyógyszertárban, a betegek szolgálatában, és természetesen mentor szerepben hasznosítja. A szegediek tudják, a „Kabay”-ban, rendszeres a tanácsadás a kismamáknak, az onkológiai betegeknek.

Dr. Mód Lászlóné Pannika nem a szavak embere. Teszi, amit tennie kell, kimagasló szakmai tudását kiváló üzleti érzékkel, és mélységes humánummal fűszerezve áll a tára mögé. Nincs más titok, csak így lehet valaki az ország egyik legnagyobb gyógyszertárának vezetője. Ő pedig szerényen csak annyit mond: „idén lesz 49 éve, hogy végeztem az egyetemen, és a mai napig örömmel tölt el, ha kitalálok valami újat, ha segíthetek az embereknek.”


< Vissza a cikkekhez
Portré,Gyógyszerészi dinasztia
https://www.pharmatarlat.hu/./pages/hph/contents/article/40/pics/lead_original.jpg
Válasszon évet