Stekler István és Baranyai Ildikó

Debreceni Logisztikai Központ

1997

Egy pár a munkában és a magánéletben

Egy pár a munkában és a magánéletben
Baranyai Ildikó és Stekler István házastársak, akik több mint húsz éve dolgoznak a Hungaropharmánál. Karrierjük példa arra, hogyan lehet olyan munkahelyet találni, ahol az ember szívesen kitart, akár egész pályája során. Nemcsak ők, hanem három gyermekük is büszke arra, hogy szüleik munkája az emberek gyógyulását segíti – ebből érzik igazán, hogy jó helyen vannak.

Stekler István 1995-ben döntött úgy, hogy csatlakozik a Hungaropharma csapatához. Munkáját az első vidéki logisztikai központban, Debrecenben kezdte informatikai csoportvezetőként. Nem sokkal később, 1997–’98 izgalmas időszak: ekkor vezették be a cégnél az SAP vállalatirányítási rendszert, ami nagy lélegzetvételű változás volt az informatika itteni világában. Két évet ölelt fel, és István már vezető helyettesként irányította a logisztikai folyamatokat. És mindig jöttek újabb mérföldkövek. A nagy informatikai átállást követő években 3 újabb vidéki telep indulását is segítette tapasztalataival. 2008-ban megújult a debreceni raktártechnológia, a korábbi Datamobilokat a Knapp-rendszer váltotta fel. 2013-ban Stekler Istvánt kinevezték a logisztikai központ vezetőjének, és azóta ő irányítja a debreceni központot. A legutóbbi évek is mozgalmasan teltek: építkezés zajlott, bővült az áruátvételi terület, új raktári szoftver (EWM)  került bevezetésre, majd ismét építkezés következett, amelynek végén a háttérraktár kapacitása megháromszorozódott. „A Hungaropharma stabilitásának a titka, hogy szünet nélkül keresi a  válaszokat a jövő kihívásaira, ez a szemlélet viszont folyamatos megújulást, innovációt kíván tőlünk, ami újabb és újabb lendületet ad. Az már biztos, hogy egy ilyen gyorsan változó területen, mint az informatika, nem lehet hátradőlni, de amikor sikerül megoldani egy-egy feladatot, az mindannyiunknak örömet jelent. A sikerélmény komoly hajtóerő – ezt látom a munkatársaimon is, akiket próbálok ösztönözni, támogatni” – mondja Stekler István, a Debreceni Logisztikai Központ vezetője.

A közgazdász végzettségű Baranyai Ildikó 1997-ben jött a céghez, ahol a debreceni egység gazdasági vezetője lett. Gazdálkodási teendői mellett csoportjával a számlázási feladatokat végezték. A 2000-es évek elején, a magánpatikák szaporodásával a vevőkör lényegesen megnőtt és teljesen átalakult. A tevékenység egyre inkább az ügyvitel felé tolódott el, és előtérbe kerültek a vevőkhöz kapcsolódó pénzügyi feladatok. Mindebben nagy könnyebbséget jelentett az SAP rendszer bevezetése, a napi munka egyszerűbbé és gyorsabbá vált. 2013 óta, ügyfélszolgálati vezetőként már elsősorban a vevői problémák megoldására fókuszál. Elkötelezett híve a vállalat ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerének, amivel – a folyamatok egyetlen rendszerben való kezelése révén – könnyebbé tehető a cég és ügyfeleinek kapcsolattartása. Ildikó szerint a kihívásokra a Hungaropharma mindig gyorsan és jól tudott reagálni, ezért tudta megőrizni meghatározó piaci pozícióját évtizedeken keresztül.

Annak, hogy egy helyen dolgoznak, ismerik már minden előnyét, és persze a hátrányait is. Mert a munka, a Hungaropharma óhatatlanul a magánéletük része, immáron több mint húsz éve. „Nálunk nem életszerű az, hogy hagyjuk a munkahelyen az összes problémánkat” –  árulja el Baranyai Ildikó. „Bizony, mi otthon is szívesen beszélgetünk a benti történésekről – a sikerekről éppúgy, mint a nehézségekről. Családi körben az ember másképp lát dolgokat, valahogy mindig felerősödik az emberi oldal. Talán éppen ez az oka, hogy ez alatt a hosszú idő alatt sem felejtettük el, hogy a munkánk végső célja az emberek gyógyulása, és erre mi nagyon büszkék vagyunk. Bizonyára hasonlóan látta ezt a családunk is, hiszen mindhárom gyermekünk olyan pályát választott, amely az egészséges életmódhoz kapcsolódik.”


< Vissza a cikkekhez
Portré,Hungaropharma
https://www.pharmatarlat.hu/./pages/hph/contents/article/43/pics/lead_original.png
Válasszon évet