Dr. Béres József - elnök, Béres Gyógyszergyár Zrt.

Méltató szavak a 70 éves Hungaropharmáról

A Hungaropharma, Magyarország vezető gyógyszer-nagykereskedelmi társasága 2019-ben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Ahétévtized utolsó 17 évét az idén 30 éve alapítottBéres Gyógyszergyár már nem csupán beszállítói partnerként, hanem résztulajdonosként is együtt töltötte a vállalattal.

Az ÁPV Rt. javaslatára született meg az a kormányhatározat, miszerint az állami tulajdonban lévő Hungaropharmát magánkézbe – mégpedig lehetőleg nemzeti magánkézbe – kell adni a gyógyszer-kereskedelmi piac teljes magánosítása és a piaci verseny biztosítása érdekében. E privatizációs folyamat eredményeként válta Hungaropharma résztulajdonosává a Béres Gyógyszergyár 2002-ben. Szerepünk és feladatunk ebben a folyamatban a mai napig egyszerre felelősségteljes és szép: valljuk, hogy egy hazai gyógyszer-nagykereskedelmi cégnek meghatározó súllyal kell szerepelnieMagyarország gyógyszerpiacán ahhoz, hogymegőrizze befolyását a piac alakulására.

Befektetőként a célunkkettős: egyrészt, hogy a Hungaropharma megkerülhetetlen tényező legyen a magyar gyógyszer-értékláncban úgy a gyógyszerforgalmazók, mint a gyógyszertárak és kórházak számára, másrészt, hogy a befektetésünk megtérüljön.A Hungaropharma mindkét elvárásunknak megfelel. A Hungaropharma piacvezető a hazaigyógyszer-nagykereskedelmi piacon: a gyógyszertárak és a kórházak legnagyobb beszállítója. Mindezt folyamatosan váltózó piaci körülmények között érte el. A sikerhez mindig szükség volt a tulajdonosi kör és a menedzsment közötti harmonikus együttműködésre, a stratégiai látásmódra és azinnovatív szemléletére. Ez tette lehetővé a Hungaropharma stratégiájának megvalósítását, a folyamatos fejlesztéseket, a társaságba befektetett tőke megtérülését és az osztalékfizetést is.

A Béres-csoport legnagyobb befektetése a Hungaropharma. Számunkra kiemelkedően fontos, hogy a társaság stabilan és eredményesen működjön. Ehhez a piaci ismereteinket és tapasztalatainkat felhasználva minden támogatást megadunk, vezetőink folyamatosan részt vesznek a társaság igazgatóságában és felügyelőbizottságában. Büszkék vagyunk arra, hogy jó tulajdonosai vagyunk a vállalatnak. Figyelmünkkel és eszközeinkkel hozzájárulunk a cég tartós sikeréhez, amely nemcsak üzleti és pénzügyi cél, hanem a magyar egészségügy, a magyar lakosságéletminőségének szolgálata is egyben.

A 70. születésnap alkalmából mit is kívánhatnánk? Azt, hogy a siker folytatódjék, és ehhez a munkatársak, a menedzsment, a tulajdonostársak, valamint a magunk erején és elszántságán túl a külső, tőlünk független körülmények, a kiszámítható gazdasági környezet is adott legyen.

Isten éltesse a Hungaropharmát még nagyon sokáig! Elkötelezett munkájukat megköszönve valamennyi dolgozójának szeretettel gratulálunk.


< Vissza a cikkekhez
https://www.pharmatarlat.hu/./pages/hph/contents/article/13/pics/15554067497924685_800x600.jpg
Válasszon évet