2000

Tündérfürt 12 000 négyzetméteren

Tündérfürt 12 000 négyzetméteren
A Hungaropharma anyaraktára, egyben a legnagyobb telepe 2000 őszéig Gödöllőn volt. A gödöllői raktár 1969 óta üzemelt, elsősorban nagytömegű, raklapos értékesítésre alakították ki. A patikaprivatizáció után a magánpatikák kis mennyiségű, viszont gyakori rendeléseinek kiszolgálására kellettt átállni.

1992-ben DATAmobil rendszer segítette a munkát, a számítógép által vezérelt, önjáró komissiózó egység lehetővé tette a nagy tételszámű kiskereskedelmi kiszolgálást. A forgalom növekedése és az egyre több gyógyszertípus miatt a telepet állandóan bővíteni kellett, és ez így is történt egészen 1999-ig. Ekkor azonban megszületett a döntés egy nagyobb arányú fejlesztésről.

Az ezredfordulón, 2000-ben megkezdődött az új központi telep kialakítása Budapesten, a X. kerületi Tündérfürt utcai bázison. Az épületek teljes rekonstrukciója mellett megújult a teljes raktártechnológia a 12 000 négyzetméternyi raktárbázison. A Hungaropharma Zrt. központi és közép-magyarországi kereskedelmi régiójának patikai kiszolgálása mellett a Budapesti Logisztikai Központ teljesíti az ország valamennyi kórházának megrendelését, valamint a nagykereskedői igények kielégítését is. A Tündérfürt utcai raktárbázisról történik a regionális logisztikai központok feltöltése a piaci mechanizmusok függvényében.


A MEGVÁLTOZOTT PIACI IGÉNYEK ÉS A PIACVEZETŐ POZÍCIÓ MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN ORSZÁGSZERTE LOGISZTIKAI KÖZPONTOKAT HOZTAK LÉTRE:

1995 – Debrecen

1996 – Veszprém

1998 – Békéscsaba

2003 – Miskolc

2004 – Kaposvár

2008 – Pécs< Vissza a cikkekhez
Szakma,Innováció, Találmányok
https://www.pharmatarlat.hu/./pages/hph/contents/article/78/pics/lead_original.png
Válasszon évet